logo hoog 1
gastenboek

het gastenboek

 

Als de plaatjes u nog niet voldoende hebben overtuigd, dan helpen onderstaande gastenboek artikeltjes u misschien wel over de streep.

En met dank aan
Han Eikema en Jan Eijdenberg voor de vele foto’s die op deze site afgebeeld staan.

mei

Hallo Wanrade en Erik,

Voor we naar jullie toekwamen hadden we natuurlijk elke foto bekeken, elke beoordeling aandachtig gelezen.
Heel eerlijk, we waren een tikkeltje sceptisch. Het leek allemaal zo mooi, zo uitbundig geprezen.
Kon dat wel? Komt erbij dat wij, als Vlamingen, toch wel een beetje aarzelend staan tegenover die “Hollanders“.
Jullie kunnen toch zo enthousiast doen over een niemendal. Een echt, alleenstaand huisje? Zonder enig lawaai of drukte? Met toch alle comfort?
Hollanders in de stilte van de natuur – het leek ons bijna een onmogelijke combinatie.
Lieve Wanrade; vergeef het ons: het was een …een…paradijsje.
We hebben al veel verblijven gehuurd, in talrijke landen. Nog nooit was de beschrijving zo correct als bij jullie.
Aan alle leuke dingen die reeds werden geschreven over No Campo gaan wij niks meer toevoegen.
Wie van de natuur houdt, en van ongereptheid van landschap en omgeving, die moet zich bij jullie supergelukkig voelen. Net als wij.
Verder geen lofbetuigingen meer. Anders wordt No Campo misschien de hele tijd bezet. En blijft er geen plekje meer vrij voor ons, wanneer we willen terugkomen !!!

Met dank voor de gastvrijheid, en lieve groetjes.

Jef en Patricia
Zandhoven
België.

November

Dear Erik and Wanrade,

We had a lovely stay at no campo. The guesthouse has everything a family needs for a holiday in the sun; lots of wine glasses, an olive plate and friendly dog. Wake up in the morning, have breakfast outside, say hello to Hendrix, drive out to the beach, soak some sun, enjoy the water, amble home, have a late lunch under the umbrella, afternoon snooze, walk to Santa Margarita, climb the new look out tower, walk home, open a (very cheap and good) bottle of Portuguese wine, eat some olives, talk to the goats and the sheep, prepare a simple meal for eating outside, tuck the kids in, have another glass of wine…….another day at no campo! Enjoy!

Fond memories

Stef, Brendan and Philip
Exploration Executive and Mining Analyst and Baby

From London – UK

juni, eind oktober en mei

In 2003 waren we drie weken op No Campo. In die periode werden de kurkeiken geschild. Een ‘equipe’ van 14 man was de hele dag aan het werk om de vijfhonderd eiken van hun kurk te ontdoen. Een erg indrukwekkende ervaring. Ik ben fotograaf en maakte een geweldige kurkserie.
Het jaar daarna kwamen we terug naar Santa Margarida en vielen nu midden in de olijfpluktijd. Heerlijk geholpen met plukken, rapen en netten verplaatsen. En daarna een gezamenlijk uitje naar de olijfolie-perserij in de buurt.
De laatste ervaring waren de meidagen. Hoe prachtig is de natuur dan.
We hebben nu verschillende seizoenen mee gemaakt, en zijn nu nog benieuwd naar de winter in Portugal.

Liesbeth Bergen www.liesbethbergen.nl
(zelfstandig fotograaf)
Guus Jochems
(eigenaar Rootz-muziekscholen)
Yannick (9 jaar)

oktober

Ik heb nog heel lang Portugal en de vakantie in mijn hoofd gehad en ik had allerlei ideeën over wat ik nu het eerst ging schilderen.

Heel leuk zijn het de kurkeiken geworden die het eerst naar boven kwamen en waarschijnlijk omdat we het zo warm hadden en daardoor als maar op jullie landgoed hebben vertoefd. Ik heb steeds maar naar die prachtige kurkeiken zitten kijken, heel bewust zijn ze met mij meegereisd naar Holland. Ook de draaiende hoorns van de geiten heb ik erin verwerkt…

Ik heb er letterlijk een eigen draai aan gegeven en de voorlopige versie staat al op de website: https://www.maudquaedvlieg.nl

Nogmaals bedankt voor de geweldige gast-vrij-heid !
Maud Quaedvlieg
Beeldend kunstenaar – Geertruidenberg

March

Dear Wanrade and Erik,

We want you to know how much we enjoyed our stay at No Campo. We knew our experience would be special as we drove up the final road, though the cork oaks, and watched the tenders gather the sheep!
The guest house was perfect for us. The rural location was quiet, a perfect respite after our tours of the beaches and other exotic spots of the Alentejo. We enjoyed time on the patio sampling local wines.

april

Er zijn van die plekken waarbij je gelijk zeker weet: hier komen we terug. In het vakantiehuis was het heel goed toeven, en buiten had je verschillende plekken waar je heerlijk kunt zitten. En met mijn fascinatie voor kurkeiken en olijfbomen kon ik zowel op het terrein van No Campo als in de prachtige omgeving, volop inspiratie opdoen voor het beeldhouwen, zie mijn website: https://beeldenvanjeannet.weebly.com


Tot ziens, Henk en Jeannet.

augustus


“Naar mate we dichter bij No Campo kwamen werden we enthousiaster over de omgeving. Fraaie groene heuvels met kurkeiken, steeneiken en parasoldennen.
Het huisje en de omgeving was voor ons echt een schot in de roos. Heerlijk rustig je eigen gang gaan in de natuur. Een perfect vakantiehuis met alles wat je nodig hebt en diverse fraaie stranden in de omgeving om te ontdekken. Langs de kust staan veel plantages met parasoldennen afgewisseld met af en toe een restaurantje, dorpje, etc. Op de stranden kom je in plaats van buitenlandse toeristen voornamelijk Portugezen tegen. Het deed me allemaal denken aan mijn kindertijd in Spanje toen de kust daar nog niet verpest was. Verder hebben we genoten van de plaatselijke fauna zoals bijeneters, klauwiers, te gekke sprinkhanen en hagedissen.”


Remco van Ek
(ecoloog bij Rijkswaterstaat).
Yanny Vriends
(staf medewerkster aan de bibliotheek Huizen).
Casper (8 jr). en Mischa (4 jr).

Mai

Spät Nachts sind wir auf No Campo angkommen. Es war ruhig – die Luft klar – es roch nach verschiedenen Pflanzen und Bäumen. Wir freuten uns sehr über das schöne Häuschen, das mit viel Liebe und Zeit eingerichtet wurde.
Die Umgebung ist ein kleines Paradies und jedem zu empfehlen.
Wir haben viele Orte /Städte mit unserem Mietauto oder unseren Füssen erkundet. Leider geht fast nichts ohne Auto und man braucht viele Infos um überhaupt die schönen Sachen zu sehen. Einen Tag nahmen wir uns Zeit die Stadt “Lissabon” zu erkunden – eine sehr sehenswerte Stadt.
Es war eine sehr schöne, viel zu kurze Woche auf No Campo.

René und Samira El-Maawi
Drehbuchautorin Regieassistentin beim Theater.
Zürich – CH

april

Wat leuk was het om in zo’n eetcafé in Santa Margarida bij de eigenaren aan te schuiven, en dat er dan nog meer wildvreemde dorpsbewoners bijzitten. Je eigen voorkeur voor het eten een dag van te voren kan opgeven.
Goedkoop, goed, lekker en de Portugese sfeer proef je letterlijk en figuurlijk nergens beter dan daar. Waar zie je dat nog?
De tweede week in de Algarve was niet wat we zochten. Wat is de Algarve verworden tot een toeristencentrum, lelijk, niet te beschrijving wat lelijk.
En druk aan toeristen, daar wonen toch geen Portugezen meer?
Ik kan niemand meer aanraden naar de Algarve te gaan, tenzij alleen het strand.

Hans Stegink / Karin Knapen
(GE HealthcareTechnologies)

August

Natur und Ruhe verspricht die webseite von “no campo”.

Die Wirklichkeit trifft die Beschreibung ganz genau. Unter Korkeichen inmitten einer friedlichen Landschaft haben wir in einer sehr gemütlichen Wohnung eine entspannende Woche verbracht. Wenn man vom Ort Santa Margaritha da Serra über eine holprige und sehr staubige Straße nach 2km bei no campo angekommen ist, heißt ein freundliches Paar mit Hund, Ziegen und Katzen die Gäste willkommen.

Ausflüge in die Umgebung und an das Meer lassen keine Langeweile aufkommen. Informationen sind dazu reichlich im Ferienhaus vorhanden. Wer es aber lieber ruhig und entspannt im Urlaub liebt, hat hier die besten Möglichkeiten, 3 verschiedene Sitzplätze laden dazu ein.

Wir bedanken uns ganz herzlich für die schönen Tage im August 2008.

Brigitte und Norbert Rudolph
aus Sandhausen – DE

juni

Surfen op het internet. En dan plots de prachtige site van No Campo. We waanden ons dadelijk op vakantie. Ook al bleven we toch wel een beetje rekening houden met foto’s en realiteit die niet altijd hetzelfde blijken te zijn.
Maar niets was minder waar. De realiteit was gewoon nog indrukwekkender dan de foto’s. Eerst was er de routeplanner, waw, tot bijna op de meter uitgelegd, dat was al de eerste meevaller.
En dan de laatste bocht, en daar lag ons vakantieparadijs te blinken in de zon. Gewoon om stil van te worden en je af te vragen : Hoe hebben ze dit stukje aardsparadijs gevonden ?
De rust die alles uitstraalde was overweldigend. De natuur en het fijne huisje lieten ons toe – vanaf de eerste seconde te relaxen en de “zorgen” van het verre Belgenland te vergeten.
Kurkbomen, zwaluwtjes, schapen, geitjes, Henderickx (de “waak”hond), kilometerslange stranden, kleine dorpjes, … zijn maar een greep van de “bezienswaardigheden” .
Veel te zien en tevens een oase een rust – wij hebben in ieder van elke seconde genoten.


Chantal en Martine
Antwerpen / België

mei

Hallo Wanrade en Erik;

We zijn goed thuis gekomen in Mariakerke (Gent).
Bedankt voor de mooie dagen die we in jullie huisje mochten doorbrengen, met de dag ging het leven er rustiger aan toe zodat de vertrekdag 26 mei 2006 er wel heel plots was.
De reis naar No Campo hadden we goed voorbereid, we zijn (bijna) 65+ en met behulp van het internet konden we ons verblijf in “Alentejo” mooi plannen, en waren ook de mogelijke uitstappen met de huurwagen vooraf uitgestipt en gedocumenteerd.
Alle tickets hadden we al 5 maanden vooraf via internet geregeld; de treinreis van Gent naar de luchthaven van Zaventem; www.nmbs.be , de vluchten Zaventem-Lisboa heen en terug; www.flysn.com en de huurwagen rechtstreeks aan de vlieghaven in Lisboa; www.avis.com. Met die moderne reservatie techniek konden we al van bij het vertrek op 13 mei 2006 van een rustgevende vakantie genieten!

Deze mooie en ontspannende vakantie spoort ons natuurlijk aan om jullie huisje bij onze vrienden en kennissen aan te prijzen hoor; “ No Campo is een echte aanrader, maar je moet tijdig reserveren want het is daar wel snel volgeboekt “.

Vriendelijke Groetjes
Renea en Tony

juli

Rust
Met zijn viertjes hebben we in 2011 genoten van een heerlijke vakantie op No Campo. Erik en Wanrade hebben er alles aan gedaan om het naar ons zin te maken. Onze jongens Mink en Krijn hebben genoten van de hond de geiten en het terrein waarop ze naar harte lust konden rennen. No Campo was de uitvalsbasis voor diverse tochten, die aangeraden werden in het gastenboek. Favoriet voor de kids was de lagune van St André. Favoriet bij ons was Carrasqueira in het natuurreservaat bij de Rio Sado. Als we in het huis waren, dan konden we wachten op de diverse vogels en vlinders die gewoon aan kwamen vliegen. Ook heeft Mink de oudste samen met mij een heerlijke door Erik uitgezette wandeltocht gelopen. Hij was trots dat hij al een beetje kon kaartlezen. We hebben een kleine kennismaking gehad met de Alentejo. Het smaakt naar meer.
Op mijn fotosite zitten onder de set Alentejo foto’s van de uitstapjes die we hebben gemaakt. www.flickr.com/photos/machiel_taal/

Machiel Ieke Mink en Krijn

kurk