logo hoog 1
wijn

wijnroutes en proeverijen

Rota dos Vinhos do Alentejo –
De Alentejo wijn route.

Rota de Vinhos da Península de Setúbal (Costa Azul) –
De wijnroutes van het schiereiland rond Setùbal
(Costa Azul).

Klik op het plaatje hierboven voor een interactieve routekaart, met informatie over de individuele wijnhuizen.

Of contacteer:
Rota dos Vinhos da Península de Setúbal – Costa Azul
Casa Mãe da Rota dos Vinhos Largo de S. João 2950-000 Palmela Tel.: 21 233 43 98 info@rotavinhospsetubal.com rotavinhospsetubal.com

Onderstaande wijnroutes zijn afkomstig van externe Portugese websites.
Zien hoe de wijnstokken behandeld worden, betrokken raken bij de oogst, een bezoek brengen aan de wijnkelders waar sommige van de beste Portugese wijnen worden geproduceerd.
Deze wijnroutes nodigen uit om de Portugese wijn-wereld te ontdekken.

Rota de Vinhos da Península de Setúbal (Costa Azul)
Bewonder de blauwe tinten van de oceaan en van de rivier de Sado, in combinatie met de groene kleur van de bergen.
De Costa Azul routes komen overeen met het wijngebied van de Península de Setúbal, het schiereiland van Setúbal. Hier worden de wijnstokken voornamelijk geteeld in het binnenland van de regio, waar de Moscatel druif, essentieel voor de productie van de versterkte wijn, wordt geproduceerd. Deze wijnen worden op grote schaal geëxporteerd naar andere Europese landen. De ‘quintas’ waar de wijnen gevinifiëerd worden zijn meestal groot van opzet en de geteelde druivensoort is de Castelão, beter bekend als de ‘Periquita’. In Palmela en Vila Nogueira de Azeitão, de hoofdsteden van deze route, vindt u u wijnkelders en wijnboerderijen die u kunt bezoeken. De muskaatwijn Moscatel de Setúbal, een van de bekendste wijnen uit Portugal, is ook afkomstig uit deze streek.

Bron: Infovini en Rota de Vinhos da Península de Setúbal (Costa Azul) en visitportugal.com.

 

Rota dos Vinhos do Alentejo
De weidse vlaktes van het binnenland van de Alentejo, met tarwe of met slechts enkele kurkeiken en olijfbomen, geven de illusie van een nog weidser landschap en een nog blauwere lucht. Op deze warme en ruige gronden groeien wijnstokken en er worden een aantal van de beste Portugese wijnen geproduceerd. Verschillende mensen hebben het gebied bewoond, dus er zijn sporen van prehistorische, Romeinse en Moorse beroepen in bijna elk dorp of stad: dolmens, Romeinse tempels, kastelen, kerken en zelfs paleizen uit de Renaissance. Naast vlaktes, zijn er ook de Marão en São Mamede bergketens, en de rivier Guadiana, die de gelige vlaktes in prachtige boomgaarden transformeert. Borba, Redondo, Reguengos en Vidigueira zijn namen van dorpen en wijnen met een lange traditie.

Bron: Infovini, Alentejo wijnroutes e Anuario IVV en visitportugal.com.

Klik op het plaatje hierboven voor een interactieve routekaart, met informatie over de individuele wijnhuizen.


Of contacteer:
Rota dos Vinhos do Alentejo Praça Joaquim António de Aguiar, 20-21 – Apartado 2146 7001-901 Évora
Tel .: 266 746 498 rota@vinhosdoalentejo.pt www.vinhosdoalentejo.pt

Het bezoeken van de verschillende quinta’s is op afspraak mogelijk, maar proeven en wijn kopen kan altijd. Voor openingstijden klik op een wijnhuis op de interactieve kaartjes, en vind adres en bezoekuren.
Bijvoorbeeld, een heel mooi wijnhuis, is Quinta de Acube.